Navegação por Assunto "Salmonellosis"
Resultados 1-10 de 10
-
Antimicrobial resistance and molecular characterization of Salmonella enterica serotypes isolated from poultry sources in Brazil
(2019) [Artigo de periódico]Salmonella spp. remain among the most important agents of foodborne diseases worldwide. The importance of Salmonella spp. in public health is linked to their wide range of antimicrobial resistance and to their pathogenicity ... -
Avaliação quantitativado risco de Salmonella spp. em frango e em ovos produzidos sob inspeção oficial no Brasil
(2020) [Tese]Atualmente, o Brasil é líder na exportação mundial de frango e alcançou uma produção recorde de frango e ovos, nos últimos anos. Salmonella spp. é um dos principais patógenos de alimentos em nível mundial, sendo frequentemente ... -
Detection of virulence genes in Salmonella Heidelberg isolated from chicken carcasses
(2019) [Artigo de periódico]During the last years, Brazilian government control programs have detected an increase of Salmonella Heidelberg in poultry slaughterhouses a condition that poses a threat to human health However, the reasons remain unclear. ... -
Estabelecimento de um índice de patogenicidade em amostras de Salmonella Enteritidis e Salmonella Typhimurium inoculadas em pintos de um dia de idade
(2014) [Dissertação]As bactérias do gênero Salmonella, especialmente S. Enteritidis e S. Typhimurium, são responsáveis por imensos prejuízos econômicos ao setor avícola, uma vez que produtos como carne de frango e ovos são apontados como a ... -
Mecanismos de adaptação microbiana no processamento da carne de frango e sua presença em sorovares de casos de salmonelose no Brasil
(2023) [Trabalho de conclusão de especialização]O Brasil é o maior exportador de carne de frango do mundo. Aves e produtos avícolas são frequentemente associados a contaminação por Salmonella não tifóide (SNT). Relatos de sorovares de SNT resistentes a antimicrobianos ... -
Most involved microorganisms in foodborne diseases outbreaks : a systematic review
(2021) [Artigo de periódico]Foodborne illnesses are caused by the ingestion of contaminated food and water and the main agents are biological. To identify the most related factors that are associated with these diseases, this study aimed to highlight ... -
Quantificação da taxa de transferência de Salmonella spp. a partir de carcaças e cortes de frango e superfícies de materiais utilizados em abatedouros frigoríficos de aves
(2022) [Dissertação]O Brasil é atualmente o maior exportador e terceiro maior produtor de carne de frango do mundo. Apesar dos esforços do governo e das indústrias brasileiras, esse produto pode conter Salmonella, um dos principais patógenos ... -
Salmonella serotypes, resistance patterns, and food vehicles of salmonellosis in southern Brazil between 2007 and 2012
(2014) [Artigo de periódico]Introduction: Previous studies have identified Salmonella as the main causative agent of foodborne diseases in the state of Rio Grande do Sul (RS), southern Brazil, between 1997 and 2006. This study aimed to describe the ... -
Salmonellosis in calves without intestinal lesions
(2019) [Artigo de periódico]Salmonellosis is a known cause of enteric disorders in calves. However, cases in the septicemic form may not present enteric lesions, which may lead the veterinary practitioner to not suspect salmonellosis, compromising ... -
Salmonellosis in Rio Grande do Sul, Brazil, 1997 to 1999
(2002) [Artigo de periódico]Salmonella spp. was the major cause of reported foodborne diseases in the last years in the State of Rio Grande do Sul, South of Brazil. Epidemiological data on salmonellosis, occurred in the period of 1997 to 1999 and ...