Navegação por Assunto "β-galactosidase"
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Analysis of experimental biosensor/fia lactose measurements
(2003) [Artigo de periódico]Whey is an abundant effluent in the production of cheese and casein. The biotechnological utilization of this economically important and nutritive source is limited mainly because of the presence of high percentages of ... -
Biotechnological production of galactooligosaccharides (GOS) using porungo cheese whey
(2022) [Artigo de periódico]The bioconversion of porungo cheese whey into galactooligosaccharides (GOS) was investigated using immobilized β-galactosidase in batch system. Two enzymatic immobilization strategies were tested for optima pH and temperature ... -
Desenvolvimento de uma matriz de alginato e gelatina entrecruzada com genipina para imobilização de β-galactosidase
(2021) [Tese]O uso de enzimas imobilizadas tem crescido em função de suas inúmeras vantagens quando comparada ao uso de enzimas livres. No entanto, é fundamental avaliar a escolha do suporte, aliando disponibilidade, biocompatibilidade, ... -
Fed-batch bioreactor process with recombinant Saccharomyces cerevisiae growing on cheese whey
(2006) [Artigo de periódico]Saccharomyces cerevisiae strain W303 was transformed with two yeast integrative plasmids containing Kluyveromyces lactis LAC4 and LAC12 genes that codify β-galactosidase and lactose permease respectively. The BLR030 ... -
Imobilização de β-galactosidase para obtenção de produtos lácteos com baixo teor de lactose
(2010) [Dissertação]A β-galactosidase (E.C 3.2.1.23) é uma das enzimas mais empregadas na indústria de alimentos sendo utilizada na hidrólise da lactose. Neste trabalho foram utilizadas duas metodologias para imobilização desta enzima. Na ... -
Morquio-like dysostosis multiplex presenting with neuronopathic features is a distinct GLB1-related phenotype
(2021) [Artigo de periódico]Background Morquio B disease (MBD) is a distinct GLB1-related dysostosis multiplex presenting a mild phenocopy of GALNS-related Morquio A disease. Previously reported cases from European countries carry the W273L variant ... -
Obtenção enzimática de galactooligossacarideos utilizando soro e permeado de soro de queijo como substrato
(2017) [Trabalho de conclusão de graduação]A imobilização de enzimas é uma metodologia relativamente simples e oferece muitas vantagens, por exemplo: a reutilização eficiente da enzima, uma operação contínua, maior estabilidade térmica e operacional. As β-galactosidases ... -
Porungo cheese whey : a new substrate to produce β-galactosidase
(2023) [Artigo de periódico]The bioconversion of porungo cheese whey to produce β-galactosidase in batch system was studied. The whey released after curd cutting and precipitation during porungo cheese production was collected in borosilicate flasks. ... -
Porungo cheese whey : β-galactosidase production, characterization and lactose hydrolysis
(2021) [Artigo de periódico]This study evaluated the lactose hydrolysis by immobilized β-galactosidase, which was produced by Kluyveromyces marxianus using porungo cheese whey as substrate. Initially, the yeast was cultivated in porungo cheese medium ... -
Produção contínua de galacto-oligossacarídeos a partir de β-galactosidase imobilizada em esferas de quitosana entrecruzada com genipina Fernanda Dias Cardoso
(2022) [Trabalho de conclusão de graduação]A atratividade da produção de galacto-oligossacarídeos (GOS) para aplicar em alimentos se dá principalmente pela sua função prebiótica, estimulando seletivamente os microrganismos probióticos. Além disso, auxilia na saúde ... -
Synthesis of magnetic nanoparticles functionalized with histidine and nickel to immobilize His-tagged enzymes using β-galactosidase as a model
(2021) [Artigo de periódico]The aim of this study was to synthesize iron magnetic nanoparticles functionalized with histidine and nickel (Fe3O4-His-Ni) to be used as support materials for oriented immobilization of His-tagged recombinant enzymes of ... -
Tailoring chitosan-genipin complex for β-galactosidase immobilization : porosity modification, structure characterization, and bioprocessing applications
(2023) [Tese]A imobilização de enzimas é uma técnica capaz de aumentar sua estabilidade e capacidade de reuso. O uso do complexo quitosana-genipina (CH-GE) como material de suporte para imobilização enzimática torna-se bastante atrativo, ...