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Investigação do potencial antioxidante e anticolinesterásico de hippeastrum (amaryllidaceae)

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Investigação do potencial antioxidante e anticolinesterásico de hippeastrum (amaryllidaceae)

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Título Investigação do potencial antioxidante e anticolinesterásico de hippeastrum (amaryllidaceae)
Outro título Antioxidant and anticolinesterasic effects of Hippeastrum species (Amaryllidaceae)
Autor Giordani, Raquel Brandt
Pagliosa, Letícia
Henriques, Amelia Teresinha
Zuanazzi, Jose Angelo Silveira
Dutilh, Julie Henriette Antoinette
Abstract Amaryllidaceae family is an important source of bioactive molecules and considering the taxonomic relationships, it is relevant to investigate the genus Hippeastrum. Thus, the aim of this work was to determine antioxidant and anticholinesterasic activities of Hippeastrum morelianum, Hippeastrum psittacinum and Hippeastrum santacatarina. Both antioxidant and acetylcholinesterasic activities of extracts were determinated by bioautography as 10 mg/mL and 0.1 mg/mL, respectively. The antioxidant activity of alkaloid lycorine, determinated spectrophotometrically with DPPH, indicated an IC50 value of 0.326 mM.
Contido em Química nova. São Paulo. Vol. 31, n. 8 (2008), p. 2042-2046
Assunto Amaryllidaceae
Atividade anticolinesterásica
Atividade antioxidante
Hippeastrum
[en] Amaryllidaceae
[en] Anticholinesterasic
[en] Antioxidant
Origem Nacional
Tipo Artigo de periódico
URI http://hdl.handle.net/10183/107631
Arquivos Descrição Formato
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