Browsing Agricultural Sciences by Subject "Palha de arroz"
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Additives on in vitro ruminal fermentation characteristics of rice straw
(2017) [Journal article]The objective of this study was to evaluate the effects of mineral and protein-energy (MPES), exogenous fibrolytic enzyme supplements (ES), combination of MPES + ES, and straw without supplement (WS) on digestibility, ... -
Avaliação da degradabilidade ruminal in situ da palha de arroz fermentada por trichoderma viride, rhizopus stolonifer e pycnoporus sanguineus
(1999) [Journal article]O melhoramento nutricional da palha de arroz fermentada por Trichoderma viride, Rhizopus stolonifer e Pycnoporus sanguineus foi avaliado por intermédio da degradação ruminal in situ. A fermentação da palha com T. viride e ... -
Componentes da parede celular e digestibilidade in vitro de palha de arroz (Oryza sativa) com diferentes teores de silício
(2005) [Journal article]O silício (Si) é absorvido pelas plantas e acumulado na parte aérea, o que pode influenciar negativamente a qualidade nutricional das forragens. O presente trabalho tem o objetivo de avaliar o efeito do Si sobre a composição ... -
Nutritional value of baled rice straw for ruminant feed
(2016) [Journal article]The objectives of this study were to evaluate the effects of cultivation and hay making factors on chemical composition, protein fractionation, and digestibility in rice straw, as well as to identify the chemical fractions ...