Navegação Ciências Agrárias por Autor "Oliveira, Amauri Picollo de"
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ATP-bioluminescence and conventional microbiology for hygiene evaluation of cutting room surfaces in poultry slaughterhouse
Rodrigues, Laura Beatriz; Santos, Luciana Ruschel dos; Rizzo, Natalie N.; Ferreira, Daiane; Oliveira, Amauri Picollo de; Levandowski, Rafael; Webber, Bruna; Nascimento, Vladimir Pinheiro do (2018) [Artigo de periódico]Background: The hygiene procedures in poultry slaughterhouses consist in the use of hot water, detergent and sanitizing, configuring Sanitation Standard Operating Procedure (SSOP). These actions control contamination in ... -
Avaliação da hidrofobicidade e da formação de biofilme em poliestireno por Salmonella Heidelberg isoladas de abatedouro avícola
Rodrigues, Laura Beatriz; Santos, Luciana Ruschel dos; Rizzo, Natalie N.; Tagliari, Vinícius Z.; Oliveira, Amauri Picollo de; Trenhago, Graciela; Rodegheri, Silvio C.; Taglietti, Ricardo Manuel; Dickel, Elci L.; Nascimento, Vladimir Pinheiro do (2009) [Artigo de periódico]Bactérias do gênero Salmonella são consideradas a principal causa de infecções alimentares em humanos associadas a produtos avícolas, na maioria dos países. São capazes de formar biofilmes em diferentes superfícies, ... -
Salmonella Enteritidis forms biofilm under low temperatures on different food industry surfaces
Webber, Bruna; Oliveira, Amauri Picollo de; Pottker, Emanuele Serro; Daroit, Luciane; Levandowski, Rafael; Santos, Luciana Ruschel dos; Nascimento, Vladimir Pinheiro do; Rodrigues, Laura Beatriz (2019) [Artigo de periódico]We evaluated the influence of temperature on the ability of Salmonella Enteritidis (SE) to form biofilms on stainless steel, polyethylene, and polyurethane surfaces under different hygiene procedures. These materials were ...