• Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in southern Brazil 

      Almeida, Jussara Carnevale de; Perassolo, Magda Susana; Camargo, Joiza Lins; Bragagnolo, Neura; Gross, Jorge Luiz (2006) [Artigo de periódico]
      O objetivo do presente estudo foi analisar a composição de ácidos graxos e conteúdo de colesterol de cortes de carne de gado e frango mais consumidos pela população de pacientes com diabete melito tipo 2 atendidos no Sul ...
    • Toltrazuril-loaded polymeric nanocapsules as a promising approach for the preventive control of coccidiosis in poultry 

      Baron, Lana Flávia; Fonseca, Francisco Noé da; Maciag, Shaiana Salete; Bellaver, Franciana Aparecida Volpato; Ibelli, Adriana Mércia Guaratini; Mores, Marco Antonio Zanela; Almeida, Gabryelle Furtado de; Guterres, Silvia Stanisçuaski; Bastos, Ana Paula Almeida; Paese, Karina (2022) [Artigo de periódico]
      Coccidiosis is a disease caused by intracellular protozoan parasites of the genus Eimeria that affect the intestinal tract of poultry. However, strain resistance and drug residue in the carcass have drawn the attention of ...