Now showing items 1-8 of 8

    • Carcass characteristics and fatty acid profile of Santa Inês lamb fed banana leftovers 

      Menezes, Adriana Morato; Tanure, Candice Bergmann; Peripolli, Vanessa; Esteves, Geisa Isilda Ferreira; Kindlein, Líris; Louvandini, Helder; Souza, Jurandir Rodrigues de; Pimentel, Concepta Margaret McManus (2020) [Journal article]
      The use of new feed resources, particularly local agroindustrial byproducts, such as banana, may be an option for replacing those traditionally used for sheep feed to reduce production costs. Thus, the aim of this study ...
    • Carcass characteristics and meat evaluation of Nelore cattle subjected to different antioxidant treatments 

      Carmo, Thiago de Jesus do; Peripolli, Vanessa; Costa Junior, João Batista Gonçalves; Tanure, Candice Bergmann; Fioravanti, Maria Clorinda Soares; Restle, Joao; Kindlein, Líris; Pimentel, Concepta Margaret McManus (2017) [Journal article]
      Forty Nelore cattle were used to evaluate the effects of supplementation with different antioxidants on carcass characteristics and meat quality of feedlot cattle. Animals were fed Brachiaria brizantha hay and subjected ...
    • Composição tecidual da carcaça e perfil de ácidos graxos da carne de cordeiros terminados a pasto ou em confinamento 

      Fernandes, Maria Angela Machado; Monteiro, Alda Lúcia Gomes; Poli, Cesar Henrique Espirito Candal; Barros, Carina Simionato de; Almeida, Rodrigo de; Ribeiro, Ticiany Maria Dias (2010) [Journal article]
      Objetivou-se avaliar a composição tecidual do lombo e do pernil e o perfil de ácidos graxos da carne de cordeiros em quatro sistemas de terminação: 1) cordeiros desmamados com média de 40 dias e mantidos em pasto de azevém ...
    • Effects of genetic group, pregnancy and age on carcass traits, meat quality and fatty acid profile in female sheep 

      Esteves, Geisa Isilda Ferreira; Peripolli, Vanessa; Costa Junior, João Batista Gonçalves; Tanure, Candice Bergmann; Menezes, Adriana Morato; Souza, Jurandir Rodrigues de; Kindlein, Líris; Bergmann, Guiomar Pedro; Louvandini, Helder; Pimentel, Concepta Margaret McManus (2019) [Journal article]
      Background: Little information is available on carcass quality in nulliparous and primiparous ewes of different breeds and genetic groups. Objective: To evaluate the effect of genetic group, pregnancy, age and their ...
    • Influência do gene halotano sobre a qualidade da carne suína 

      Culau, Paulete de Oliveira Vargas; Lopez, Jorge; Rubensam, Jane Maria; Lopes, Rui Fernando Felix; Nicolaiewsky, Sergio (2002) [Journal article]
      O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito do gene halotano sobre as características de qualidade da carne suína. Foram utilizadas 151 carcaças de suínos híbridos comerciais, sendo 93 carcaças com genótipo halotano ...
    • Mapeamento de QTL nos cromossomos 1, 2, 3, 12, 14, 15 e X em suínos : características de carcaça e qualidade de carne 

      Paixão, Débora Martins; Carneiro, Paulo Luiz Souza; Paiva, Samuel Rezende; Sousa, Katiene Régia Silva; Verardo, Lucas Lima; Braccini Neto, José; Pinto, Ana Paula Gomes; Hidalgo, André Marubayashi; Nascimento, Carlos Souza do; Périssé, Iuri Viótti; Lopes, Paulo Sávio; Guimaraes, Simone Eliza Facioni (2012) [Journal article]
      A realização do presente estudo teve como objetivo mapear Quantitative Trait Loci (QTL) de carcaça e qualidade de carne em uma população F2 de suínos desenvolvida pelo cruzamento de dois reprodutores da raça brasileira ...
    • Nutritional and lipid profiles of the dorsal and ventral muscles of wild pirarucu 

      Cortegano, Carlos Andre Amaringo; Godoy, Leandro Cesar de; Petenuci, Maria Eugênia; Visentainer, Jesuí Vergílio; Affonso, Elizabeth Gusmão; Gonçalves, Ligia Uribe (2017) [Journal article]
      The objective of this work was to analyze the proximate and fatty acid composition of the dorsal and ventral muscles of wild pirarucu (Arapaima gigas) captured from a Brazilian Amazonian lake. Dorsal and ventral muscles ...
    • Occurrence and severity of white striping in broilers until 50d of age fed with high and low-energy diets : body weight, histopathological changes and meat quality 

      Kindlein, Líris; Ferreira, Tamara Zinn; Driemeier, David; Nascimento, Vladimir Pinheiro do; Vieira, Sérgio Luiz; Moraes, Luis Eduardo Ferraz Dias de; King, Annie; Sainz, Roberto D. (2017) [Journal article]
      White striping (WS) is a condition characterized by the occurrence of white striations parallel to the muscle fibers on breast, thigh, and tender muscle of broilers. This study was aimed to evaluate the occurrence and ...