Navegação por Assunto "Probiotics"
Resultados 21-29 de 29
-
Isolation and characterization of Lactobacillus plantarum BLS29 as a potential probiotic starter culture for pork sausage production
(2015) [Artigo de periódico]The aim of this study was to isolate and characterize lactic acid bacteria (LAB) from naturally fermented pork sausages and test them for use as a probiotic starter culture in the production of fermented sausages. LAB ... -
Modulação da microbiota intestinal com o uso de probióticos no tratamento do transtorno do espectro autista
(2020) [Trabalho de conclusão de especialização]O transtorno do espectro autista (TEA) caracteriza se por ser uma síndrome com diversos sintomas, incluindo padrões comportamentais limitados, estereotipados ou repetitivos, comprometimento e dificuldade na comunicação e ... -
New tendencies in non-surgical periodontal therapy
(2021) [Artigo de periódico]The aim of this review was to update the evidence of new approaches to non-surgical therapy (NSPT) in the treatment of periodontitis. Preclinical and clinical studies addressing the benefits of adjunctive antimicrobial ... -
Oral 24-week probiotics supplementation did not decrease cardiovascular risk markers in patients with biopsy proven NASH : a double-blind placebo-controlled randomized study
(2022) [Artigo de periódico]Introduction and objectives: Cardiovascular disease (CVD) is the major cause of death in non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), a clinical condition without any approved pharmacological therapy. Probiotics are often ... -
Potencial probiótico de bactérias lácticas e atividades biológicas de leite e queijos de ovelha
(2011) [Dissertação]Bactérias lácticas probióticas e peptídeos bioativos são importantes componentes de alimentos funcionais. Neste trabalho, bactérias lácticas isoladas de leite ovino cru e de queijo de ovelha foram identificadas por 16S ... -
Promotores de crescimento para frangos de corte
(2010) [Trabalho de conclusão de graduação]Considerando a necessidade da alta produtividade na avicultura de corte e a produção de carne de melhor qualidade, o presente trabalho teve como objetivo estudar o efeito de promotores de crescimento alternativos aos ... -
The influence of early nutrition on neurodevelopmental outcomes in preterm infants
(2023) [Artigo de periódico]Premature infants, given their limited reserves, heightened energy requirements, and susceptibility to nutritional deficits, require specialized care. Aim: To examine the complex interplay between nutrition and neurodevelopment ... -
The probiotic properties of Enterococcus faecium strains isolated from buffalo milk : food matrix studies
(2021) [Artigo de periódico]Buffalo milk has been increasingly explored in the production of dairy foods. Given the diversity of lactic acid bacteria present in this raw material, the functional potential of this type of milk should be studied. This ... -
Uso de probióticos para manutenção da fase de remissão em pacientes com doença de Crohn
(2016) [Trabalho de conclusão de graduação]Introdução: A Doença de Crohn (DC) é uma Doença Inflamatória Intestinal (DII) que pode atingir qualquer parte do Trato Gastro Intestinal (TGI) da boca ao ânus; é transmural e segmentar. Com prevalência maior em países ...