Repositório Digital

A- A A+

Use of Different Kinds of Solutes Alternative to Sucrose in Osmotic Dehydration of Yacon.

.

Use of Different Kinds of Solutes Alternative to Sucrose in Osmotic Dehydration of Yacon.

Mostrar registro completo

Estatísticas

Título Use of Different Kinds of Solutes Alternative to Sucrose in Osmotic Dehydration of Yacon.
Autor Brochier, Bethania
Marczak, Ligia Damasceno Ferreira
Noreña, Caciano Pelayo Zapata
Abstract The present work aimed to evaluate glycerol, maltodextrin, polydextrose and sorbitol for the osmotic dehydration of yacon for diabetics, keeping its properties as prebiotic. Osmotic dehydration was carried out using a yacon to 33% concentrated syrup weight ratio of 1:12, with magnetic stirring at 23°C and atmospheric pressure. The best results were achieved for glycerol and sorbitol with 80 ± 4% and 81± 1% of water removal and increase of 3.73 ± 0.11 and 4.30 ± 0.16 times in total soluble solids respectively. Maltodextrin did not promote dehydration.
Contido em Brazilian archives of biology and technology. Curitiba. Vol. 58, n. 1 (Jan./Feb. 2015), p. 34-40
Assunto Desidratação osmótica
Inulina
Yacon
[en] FOS
[en] Inulin
[en] Osmotic agent
[en] Osmotic dehydration
[en] Prebiotic
[en] Yacon
Origem Nacional
Tipo Artigo de periódico
URI http://hdl.handle.net/10183/144298
Arquivos Descrição Formato
000984902.pdf (179.5Kb) Texto completo (inglês) Adobe PDF Visualizar/abrir

Este item está licenciado na Creative Commons License

Este item aparece na(s) seguinte(s) coleção(ões)


Mostrar registro completo

Percorrer



  • O autor é titular dos direitos autorais dos documentos disponíveis neste repositório e é vedada, nos termos da lei, a comercialização de qualquer espécie sem sua autorização prévia.
    Projeto gráfico elaborado pelo Caixola - Clube de Criação Fabico/UFRGS Powered by DSpace software, Version 1.8.1.